Menu
Home
Shop
Wishlist
My account
Sidebar

Ik ben Evelyne, ontwerper en ambachtsvrouw.

Ontwerpen ontstaan bij mij vanuit de anatomie. Tassen met een pasvorm die klopt bij een menselijk lichaam. Waarbij rekening wordt gehouden met verschillende draagmethodes. Tassen waar je mee vergroeit, waar je van gaat houden en waar je geen afscheid meer van wilt nemen. Ze worden uitgevoerd in leer, vanwege de levensduur. Leer is een ontzettend sterk materiaal, wat met de tijd ook alleen maar mooier wordt.

Vanuit die zelfde methode heb ik nu ook een voorzichtig begin gemaakt met een kledinglijn. Mooie basics, modellen die iedereen goed staat in mooie materialen waar je lang mee kan doen. Kleding die je eigenlijk het liefst elke dag aan wilt en waar je echt van baalt als het de was in moet.

Verder hou ik van het ambacht, productie draaien, zien dat er werk uit je handen vloeit, creëeren. En ik zie het ook graag bij anderen. Vakidioten die met passie en trots aan hun product werken. Het allerliefst zou ik de materialen die ik gebruik ook zelf produceren, of in een hele korte lokale lijn. Ik zou graag zelf de huiden laten looien, zelf de katoen verbouwen en van het overschot viscose maken. Dat klinkt misschien als een idealisitische droom, maar is zeker niet onrealistisch. De eerste stappen zijn gezet, maar het vraagt geduld en tijd. Dus tot die tijd doe ik het met wat voor mij het beste voelt. Dat betekent dat ik lokaal produceer in mijn eigen werkplaats in Rotterdam. Dat ik werk met leer uit overproductie en restpartijen voor de tassen. En het katoen komt van een GOTS gecertificeert Duits bedrijf dat zijn plantage in Turkije heeft. Zij werken transparant en met aandacht voor mens en natuur.

Back to Top

Shopping cart

Close

No products in the cart.